sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Kutistuva pentu

Mittasin tänään pennun kunnolla: pentu seisomaan seinää vasten ;) ja sään kohdalta merkki seinään. Tulos: 39,7cm. Se on siis kutistunut!

Kieli keskellä suuta nollasta sataan.

Oikeastihan tokikin on kyse mittausvirheestä aiemmin, suurpiirteisyydestä. Nyt aloinkin miettimään, kuinka paljon tuo hujahtaa vielä? Mahdolliset pyrrin omistajat, jotka luette blogiani, miten teidän koirien korkeuskasvu on kehittynyt? Muksis on ihan kohta viisi kuukautta, eikä siis ole juurikaan kasvanut vajaan kuukauden aikana.

Eilen Muksis oppi seisomaan molemmilla takajaloilla alustan päällä. Hieno lapsi.

Tänään käytiin punastelemassa tokon valmennusryhmässä, kun eihän me osata ilman ohjausta oma-aloitteisesti mitään opetella. Kakejen opettaminen oli ilmeisestikin sujunut ihan kunnialla, mutta voi hyvä elämä että tuo vetää kieli poskessa kosketusalustan... Vauhdilla ja sinnepäin - ja siinähän on toki syynä ihan mun laiskuus opettaa kosketusalusta kunnolla. Kosketusalustaa olisi siis käytetty ruudun alkeisharjoittelussa, mutta eihän me ruutuun asti päästy. Menomatkalla hankin tunnarikapulatkin (20 puista pyykkipoikaa ;) ), mutta niille ei vielä tullut käyttöä. Kotiläksynä, eh, kosketusalusta kuntoon, lisää kestoa kakejen asentovaihdosten yhteydessä ja Se Tunnari. (Ts. nuuski oikeaa kapulaa, niin saat palkan kapulan alta.)Yleisesti tuo alkaa olla kyllä niin viisikuinen. Jaksaa napittaa silmiin vaikka minuutteja (niin oletan, vaikka en olekaan testannut, kun niin hauskaa tuosta on ottaa katsekontakti, tilanteesta riippumatta), mutta ylipäätänsä alkaa tulla ähäkutti-asennetta aiemman "olen maailman kiltein pentu" -käytöksen tilalle...

Hallilla se onnistui narskauttamaan ohi makupalasta pikkurilliini. Niinköhän tuo toivoisi alanvaihtoa, kun ensin myötävaikuttaa parin muun sormen lävistykseen, ja sitten ihan itte lävistää kolmannen, kenties huilunsoitto ei ole pyrrejä varten. Olen toki tosi ylpeä itsestäni, kun en päästänyt ääntäkään ennen kuin olin palkinnan loppuun saattanut, vaikka kävi sen verran kipeää. Nyt kotona löimme viisaat päämme yhteen - tuollaisella alle kaheksankiloisella rimpulalla on kuulkaas yhtä kova pää kuin isommallakin elukalla. Auts.Muksis ja Tikki ovat nykyään valvotusti yhdessä ongelmitta. Valvomatta en anna olla, kun Tuutikki on niin tarkka omasta tilasta, ja Muksis niin kohelo. Helpompaa noita on myös pitää erikseen, kun kummallekin asia on ok. Ja Raulla on kivaa, kun pääsee vuorotellen molempien kanssa tekemään asioita.

Täällä on todellakin lunta. Tänään tullut varmaan parikytä senttiä, ja koirien juoksentelua lumessa on kiva katsoa. Saattoi olla astetta rankempi lenkki kakaralla treenien jälkeenkin metsässä juuri sataneessa nuoskahkossa lumessa Hali-sheltin kanssa. Valoa ei juuri ole enää, valokuvaus pitänee siirtää pääosin sisätiloihin. Kunhan vaan löytäisin jostain salaman, miten voinkaan hukata sen?

---

Katsotaan mihin aikaan pääsee nukkumaan - Karman synnytys on käynnistymässä. Klik.

5 kommenttia:

 1. kurkkailin Kiksin korkeuskasvua vanhasta blogista ja löysin muutaman lukeman:
  7kk iässä 46cm
  6kk iässä 45cm
  17 viikon, n. 4kk iässä 40,5cm
  ja tuon 7kk:n jälkeen korkeutta on tullut vielä 2cm, joten pitkään on kinttuja kasvatettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jännä nähä kuinka tuo kasvaa, äidin kasvukuvia katsottua oletan että jää sitä pienemmäksi ainakin, tämän ikäisenä Iitulla oli koipea paljon enemmän.

   Poista
 2. Rilla oli vajaan 5kk ikäisenä 37cm ja muka 6kk ikäisenä 41cm.. Hmm, onkohan tullut mittausvirhe jommassa kummassa kohdassa mulla. Toisaalta on se kuvista katsottuna hurjasti jalkojaan kasvattanut tuon kuukauden aikana, että en sitten tiedä. Nykyinen korkeus on Rillalla siis 44cm, että aika pieneksihän tuo jäi. :)

  VastaaPoista
 3. Apua! Mun minipyrri on pikaisella aamumittauksella jo 40cm! Siitähän tulee jättiläinen. Ikäähän sillä on pian se 6kk.

  VastaaPoista
 4. Näiden kokemusten yhteenlaskettuna tuloksena voisi pitää melko varmana, että tuosta tulee pikkumaksi. :p

  Muksis tosiaan kasvatti koipiaan ihan hujauksessa neljän kk:n ikään mennessä, sen jälkeen on vaan "vankistunut" (voiko tuollaisesta luikerosta sanoa niin :D ). Jännä nähä, seuraava "virallinen" mittaus 12.11. kun ikää tulee viisi kk:tta.

  VastaaPoista