maanantai 2. huhtikuuta 2012

Leikkaus takana

Tuutikki was succesfully operated today, now just slowly recover from quite big operation.

Tuutikin leikkaus oli tänään. Mukavan helppo ajomatka Ouluun hyvällä säällä, ja tietenkin kamalasti jännittäen tulevaa. Suhteellisen vaivattomasti löydettiin eläinlääkäriasema, jonka erittäin ystävällistä henkilökuntaa täytyy kiittää kovasti. Ell tutki Tikin, totesi että polvi lonksuu pois paikaltaan pienestäkin vääntämisestä ja leikkaushoito on tarpeellinen. Tuutikki rauhoitettiin ja me muut matkalaiset lähdimme kuluttamaan aikaa. Hoito-ohjeiden kanssa noukimme vielä ihan pihalla olevan, mutta häntäänsä heiluttelevan Tikin ell:ltä muutaman tunnin kuluttua, kaikki oli mennyt hyvin ja nyt voi vaan alkaa pikkuhiljaa kuntouttamaan jalkaa. Sama ajomatka toiseen suuntaan (tämän päivän paikalliset lumisateet, joita säätiedotus lupasi, olivat todellakin paikallisia pohjoisessa, muutama hassu hiutale parinsadan metrin matkalla...)

Tuutikista kauluri on ollut alusta asti aivan inhottava, ja vähän se on valitellut herätessään, mutta nytkin nukkuu omassa boksissaan (joka on auki, ja ympärillä pentuaitaus estämässä turhat liikkumiset nyt aluksi.) Katsotaan millainen yö on tulossa.

Allekirjoittanut on väsyneempi kuin muistin aikana pitkään aikaan. Viitisensataa kilometria ajoa on lappilaisellekin aikamoinen urakka, saati sitten kun on koko ajan huoli koirasta. Rau oli matkassa hupia ajamassa (se ei osaa olla täysin yksin kotona, katsotaan kuinka oppii nyt kun voi olla että toipuma-aikana likat ovat eri osoitteissa ihan käytännön syistä), mukava ja helppo matkalainen - bortsuissa näyttää olevan aina moinen piirre, ettei niiden matkassa oloa edes muista. Suht siististi maalaistunut neiti käyttäytyi myös ostoskeskuksen pihalla ja eläinkaupassa, mitä nyt "karkkihylly" olisi houkuttanut kovasti luokseen.

Eipä muuta, kuin toivomus, että toipumisaika menee hyvin ja polvi paranee hyvin. Koitan raportoida tänne lisää kun jotain tapahtuu. Nyt aluksi ollaan useampi päivä ihan todella vähällä liikunnalla, ja koko toipumisessa menee kolmisen kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti