sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Viikonlopun touhut

Tiedän, sunnuntai ei ole vielä läheskään illassa, mutta me taidetaan vaan lojua loppuilta, kun ollaan ehditty jo vaikka ja mitä.

Eilen oli lepopäivä, jonka lopetti Muksis ihan itte tuodessaan mulle naksuttimensa... Edelleenkään en tiedä, mistä se sen löysi, mutta pakkohan sitä oli jotain touhuta kun koira kerran tahtoi. ;) Tehtiin sitten jokunen sylikäännös ja vihdoin aloin myös opettamaan paikallaan pysymistä (istuen). Hyvin onnistui.

Koirieni(kin) mielipide aikaisista aamuista.

Tänään herättiin aikaisin aamulla vastaanottamaan junalta saapujaa. (Aivan Liian Aikaisin.) Nappasin pennun matkaan, jokainen tällainen tilaisuus on tietenkin käytettävä sosiaalistamiseen. Häntä pystyssä rautatieasemalla, syyslomien takia junasta tulikin kiitettävä määrä poppoota, ja olihan kivaa löytää sieltä tuttu ihminenkin!

Tokoa tehdään, vaikka korva väärinpäin.


Päikkäreiden jälkeen tokon valmennusryhmän reeneihin. Ja voi että reeneistä jäi hyvä mieli! Aluksi tuota hirvitti pari vähän kovempiäänistä harkkakaveria, mutta on aivan mahtista jotta koira osaa keskittyä minuun ihan täysillä kun aletaan tekemään. :) Taikamattoa ei voinut tuossa tilanteessa (itse keskellä hallia, muut reunoilla) tehdä kovin suurella irtoamismatkalla, sen verran jännää oli aluksi tilanteessa. Saimme vinkiksi myös, että annan palkan välillä kupista, ettei tuo syöksähtele makkaran perässä kauhiaa vauhtia mun luo. (Tai itseasiassa lihapullien. Useammalla agiryhmäläiselläni on ollut lihapullia reeninameina, ja ajattelin, että tokoon otan itsekin superherkut matkaan. Ja superherkkuja olivatkin... ...muutaman kerran sain kaivaa reeniliivin taskusta mahdottoman pennun veke, kun makupalat olivat NIIN hyviä. Luopumisen harjoittelusta ei ollut tietoakaan, kun sai ekat maistiaiset moisista herkuista. Taidan kuitenkin ensi sunnuntaina antaa sille aamuruuann ennen harjoituksia...) Lisäksi pitää muistaa napata matto matkaan lenkeille, niin tajuaa homman nimen muuallakin kuin kotona. Ja agihallilla.

Uusina asioina harrastettiin koirien pyöritystä vasemmalla ja oikealla puolella, hyvin pyöri Muksis. :D Olisin varmasti saanut sen pään hyvin pyörälle halutessani, tosi näppärästi kiertyi kumpaankin suuntaan. Kotiläksyksi tuli myös peruuttamisen opetus, ihan pikkiriikkisen tein sitä hallilla (paria askelta), suhteellisen lupaavasti tajusi asian. Ja lopuksi vielä kiipeäminen haluamalleen alustalle etutassuilla (takatassut maassa), tarkoituksena harjoitella että koira osaa takatassuilla kiertää myös ympäri alustan. Hallilla ko. alusta oli pesuvati väärinpäin. Hyvin kiipesi, Muksis harrastaa tuota takatassujen varassa seisoskelua niin paljon muutenkin ettei ollut ihme. En yrittänyt vielä saada ottamaan askelia takasillaan.

Ts. tänään tehdyt jutut olivat takapään vahvistamista, että noi koirat tajuaisivat jotta takajalatkin ovat käytössä.

Nappisilmä napottaa.

Aika pian tuon jälkeen vein pennun pois hallista, sen verran alkoi kiinnostamaan ekan kerran vieressä ollut agieskarireeneistäkin tuttu kaveri. Mutta hyvin keskittyi, ja vaikka tekstiä onkin valtavasti, ei varsinainen harjoitusaika tokikaan ollut pitkä tuollaiselle tirppanalle.

Käväistiin reenien jälkeen vielä "jäähdyttelylenkki" eskarikaverin kanssa. Olivat aika lunkisti keskenään, selvästi ei enää energiaa ihan samalla tavalla kuin olisi varmasti molemmilla ollut ennen reenejä.

Mut on Muksis kyllä pätevä koipeliini! En yhtään tykkää siitä, että koiria vain kehutaan (kun koiristakaan kukaan ei ole täydellinen), mutta tänään saan sen tehdä. Osaahan tuo olla mahdotonkin, mutta mainion hieno pentu oli tänään harkoissa. (Ja jos se jatkuu samaan malliin, saatanpa innostua itse lajistakin, tokosta, agilityn rinnalla. ;) Se jo olisi jotain!)

edit. Unohtui: hammas lähti huomaamatta rautaisen alta pois. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti